Program


Kodály 140

Kodály 140

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, az Új Liszt Ferenc Kamarakórus, a Kecskeméti Énekes Kör és a Miraculum Gyermekkar koncertje.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 10. szombat, 19:00

KODÁLY 140 - ÜNNEPI HANGVERSENY

Idén ünnepeljük Kodály Zoltán születésének 140. évfordulóját. Kiemelkedő feladatunknak érezzük, hogy városunk híres szülöttjének hagyományait ápoljuk, magas színvonalon képviseljük hazánkban és nemzetközileg. A jeles alkalomra egy három napos programsorozatot tervez Kecskemét városa, melynek záró koncertjét a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, az Új Liszt Ferenc Kamarakórus és a Kecskeméti Énekes Kör adja közösen.

A műsorban Kodály kórusműveiből hallhatnak izgalmas válogatást Nemes László Norbert vezetésével, majd két zenekari mű csendül fel Erdei Péter vezényletével. Felszállott a páva – változatok egy magyar népdalra. Kodály 1937-ben megzenésítette Ady versét; természetesen ebben a híres férfikari kompozícióban is felhasználta a népdalt. A zeneszerzőnek azonban túl sok mondanivalója volt a “Páva”-témáról: a zenekari mű tulajdonképpen a kórusból nőtt ki, mint annak továbbfejlesztése.
A koncert záró műve a Psalmus Hungaricus. Szövegét Kecskeméti Vég Mihály „Könyörgés hamis atyafiak ellen. Vigasztalódás Istenben” című zsoltárfordítása képezi, mely a zsoltárok könyvében szereplő 55. zsoltár szabad fordítása. A mű egyszerre reflektál a Dávid korabeli eseményekre, a Kecskeméti Vég Mihály idejében zajló háborúkra, illetve az első világháború elvesztésére és a trianoni békeszerződésre.

Szó-mi-szó. Kötetlen beszélgetés a koncert fellépőivel
18.30-18.45
Kulturális Központ aula
Beszélget: Nemes László Norbert és Komáromi Márton

Műsor:
Békesség óhajtás – 1801. esztendő (Virág Benedek)
Este (Gyulai Pál)
Újesztendőt köszöntő
A 150. genfi zsoltár
Adoration (hagyományos héber ima)
An Ode for Music (W. Collons és W. Shakespeare)
Közreműködik:
Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus
Vezényel: Nemes László Norbert

*szünet*

Fölszállott a páva –
változatok egy magyar népdalra
Psalmus Hungaricus
Közreműködik:
Komáromi Márton-tenor
Kecskeméti Szimfonikus
Zenekar
Új Liszt Ferenc Kamarakórus
Kecskeméti Énekes Kör
Kecskeméti Kodály Iskola
Miraculum Gyermekkara
Vezényel: Erdei Péter

Ajánlatunk


Kevesen tudják, hogy Adrienn és Boldizsár a pályájuk elején egy énektanárhoz, Sík Olgához jártak. Olga néni (ahogy őt mindenki hívta) korábban nagy generációk sorát (Pitti Katalintól Zoránon át Presserig) nevelte ki.

Az idei év legnagyobb szabású szimfonikus hangversenye, ahol két fiatal, de máris világhírű vendégművész tolmácsolásban hallhatjuk az angol zeneirodalom klasszikusait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!