Program


Kodály 140

Kodály 140

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, az Új Liszt Ferenc Kamarakórus, a Kecskeméti Énekes Kör és a Miraculum Gyermekkar koncertje.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 10. szombat, 19:00

KODÁLY 140 - ÜNNEPI HANGVERSENY

Idén ünnepeljük Kodály Zoltán születésének 140. évfordulóját. Kiemelkedő feladatunknak érezzük, hogy városunk híres szülöttjének hagyományait ápoljuk, magas színvonalon képviseljük hazánkban és nemzetközileg. A jeles alkalomra egy három napos programsorozatot tervez Kecskemét városa, melynek záró koncertjét a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, az Új Liszt Ferenc Kamarakórus és a Kecskeméti Énekes Kör adja közösen.

A műsorban Kodály kórusműveiből hallhatnak izgalmas válogatást Nemes László Norbert vezetésével, majd két zenekari mű csendül fel Erdei Péter vezényletével. Felszállott a páva – változatok egy magyar népdalra. Kodály 1937-ben megzenésítette Ady versét; természetesen ebben a híres férfikari kompozícióban is felhasználta a népdalt. A zeneszerzőnek azonban túl sok mondanivalója volt a “Páva”-témáról: a zenekari mű tulajdonképpen a kórusból nőtt ki, mint annak továbbfejlesztése.
A koncert záró műve a Psalmus Hungaricus. Szövegét Kecskeméti Vég Mihály „Könyörgés hamis atyafiak ellen. Vigasztalódás Istenben” című zsoltárfordítása képezi, mely a zsoltárok könyvében szereplő 55. zsoltár szabad fordítása. A mű egyszerre reflektál a Dávid korabeli eseményekre, a Kecskeméti Vég Mihály idejében zajló háborúkra, illetve az első világháború elvesztésére és a trianoni békeszerződésre.

Szó-mi-szó. Kötetlen beszélgetés a koncert fellépőivel
18.30-18.45
Kulturális Központ aula
Beszélget: Nemes László Norbert és Komáromi Márton

Műsor:
Békesség óhajtás – 1801. esztendő (Virág Benedek)
Este (Gyulai Pál)
Újesztendőt köszöntő
A 150. genfi zsoltár
Adoration (hagyományos héber ima)
An Ode for Music (W. Collons és W. Shakespeare)
Közreműködik:
Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus
Vezényel: Nemes László Norbert

*szünet*

Fölszállott a páva –
változatok egy magyar népdalra
Psalmus Hungaricus
Közreműködik:
Komáromi Márton-tenor
Kecskeméti Szimfonikus
Zenekar
Új Liszt Ferenc Kamarakórus
Kecskeméti Énekes Kör
Kecskeméti Kodály Iskola
Miraculum Gyermekkara
Vezényel: Erdei Péter

Ajánlatunk


"A szűk völgyekben, a világ nyüzsgésétől távol élő erdélyi emberek, még szoros egységben léteznek a természettel. A dombhajlatokban, völgyekben meghúzódó falvak között fatemplom tornya szökik a magasba, vásárok viselik magukon évszázadok kincseit és összehordott maradványain magyarral, cigánnyal, románnal együtt táncolva élvezi az életet megmutatva az erdélyi paraszti zsenialitás máig létező nyomait..."

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!