Program


Kodály Fesztivál: Játszom a trombitán

Kodály Fesztivál: Játszom a trombitán

Közreműködik: Dóbisz Áron - orgonaművész
Földi Jácint - trombitaművész
Mondok Yvette - szoprán
Samodai Bence János - trombitaművész

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 26. kedd, 20:00

Játszom a trombitán

Műsor:
A.Guilmant: Sonata No.1 d-moll op 42.: Introduction et Allegro
Magda Dávid: Fanfare: Voluntary in D (Hommage á Kodály)
G. F. Telemann: Sonata de Concert D-dùr
A. Vivaldi: Filiae maestae jerusalem: Il Sileant Zephyri
A. Vivaldi: C-dúr Concerto két trombitára
G. F. Händel: Eternal source Aria
B. Marcello; Adagio
Kodály Zoltán: Epigrammák: Részletek
G. Fauré: Pie Jesu
A. Guilmant: Finálé
A. L. Webber: Pie Jesu
G. F. Händel – M. André: Glória

Dóbisz Áron és Samodai Bence János, immár két éve népszerűsítik a klasszikus zenei értékeket országszerte és külföldön egyaránt,templomi orgona-trombita hangversenyeken. Külföldi fellépéseiket jellemzően a nemzetközi magyar diaszpóra jelentősebb helyszínein rendezik, így leginkább a kárpát-medence történelmi magyar templomaiban koncerteznek, de emellett sikerült a torontoi magyar közösség számára a Szent Erzsébet templomban is fellépni. Új helyszínként az észak-olaszországi Legnanoba és Velence-Mestrébe is meghívást kaptak egyedüli külföldi előadókként egy rangos orgona fesztiválra. Programukban kiemelten figyelnek arra, hogy a határon túli honfitársaink a hagyományainknak megfelelő kulturális élményt kapjanak, ezért csatlakozva a 2021-es Liszt évhez, Liszt Ferenc művei adják majd a gerincét a produkciójuknak, valamit a fiatal felvidéki zeneszerző: Nagy István, kifejezetten számukra komponált darabját is műsorra tűzik. Mindketten ragos nemzetközi zenei versenyeken értek el szép eredményeket.
Reményeik szerint a sikeres hangversenyek segítenek bekerülni a duónak a nemzetközi hangversenyélet körforgásába.

Mondok Yvette szopránénekesnő 2007-ben szerezte meg énekművész diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karán. Repertoárján ott találhatjuk az Éj Királynőjét, a Varázsfuvolából, a Szöktetés a szerájból Konstanzáját vagy épp Donizetti Lammermoori Luciáját. Olyan tenorok oldalán láthatta viszont a közönség, mint a Kossuth-díjas Kiss B. Atilla és Molnár András.

Földi Jácint trombitaművész 1981. május 9-én Kiskunfélegyházán született. Zenei tanulmányait nyolcéves korában szülővárosában kezdte meg, majd Budapesten, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában, azután a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében folytatta, ahol 2013-ban trombitaművész diplomát szerzett. Jelenleg a tanítás és a zenekari munka mellett a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti titkára.

Ajánlatunk


A VilágHírös Kecskemét Táncegyüttes idei külföldi szerepléseinek premier bemutatója „kicsit másképp”.

Bábjáték, dalok, mondókák, bábkészítés A foglalkozásokat 3 éves kortól ajánljuk!

Kevesen tudják, hogy Adrienn és Boldizsár a pályájuk elején egy énektanárhoz, Sík Olgához jártak. Olga néni (ahogy őt mindenki hívta) korábban nagy generációk sorát (Pitti Katalintól Zoránon át Presserig) nevelte ki.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!